Op deze pagina willen we je links geven naar interessante therapiematerialen.

ZELF Hier vind je oefeningen met betrekking tot zelf-als-context. Matthieu Villatte schreef een interessante blog over perspectief nemen. Hiermee krijg je beter zicht op het proces van zelf-als-context en wat je daarmee kan in de therapie. Rikke Kjelgaard maakte een filmpje waarin ACT therapeuten en ACT trainers te zien zijn op foto’s waarop zij een papier vasthouden met daarop een zelfbeeld waarmee zij (soms) worstelen. Het filmpje heet ‘our common fate’ aangezien we (bijna?) allemaal te maken krijgen met een kritisch zelfbeeld, waar we van tijd tot tijd mee fuseren. Inmiddels is er een Nederlandstalige versie (met veel dank aan alle dappere therapeuten die hieraan hebben meegewerkt). Er is ook een Italiaanse versie waarin je mensen ziet worstelen met een negatief zelfbeeld en er vriendschap mee ziet sluiten. Taal is geen barrière om te snappen wat je ziet.

ACCEPTATIE Uit de blog ‘aardig voor jezelf zijn als de stress hoog is‘, is hier de oefening: Ogen: een oefening in verbinding en zelfcompassie.  Ben je op zoek naar oefeningen om acceptatie te stimuleren? Misschien heb je iets aan Een oefening in aanvaarding

DEFUSIE Reyelle McKeever ontwikkelde een leuke metafoor voor defusie en een uitleg hierover vind je in het bestand: de Sushi Train metaphor – Reyelle McKeever . Ook vind je hier een link naar een You Tube versie, ontwikkeld door Russ Harris.

WAARDEN De Bull’s Eye of Roos kun je gebruiken om waarden in kaart te brengen. Op de website van Machteld Huber vind je het spinneweb van positieve gezondheid, dat ook heel bruikbaar is om waarden te inventariseren. Hier is een Lijst van mogelijke waarden.

CASUSCONCEPTUALISATIE Hier vind je de casusconceptualisatie uit het boek Leer ACT! van Luoma, Hayes en Walser. En de kortere versie van Russ Harris. Wil je graag samen met je client in kaart brengen wat er speelt dan is het Choice Point 2 0 A Brief Overview – Russ Harris April 2017 van Ann Bailey, Joseph Ciarrochi en Russ Harris een mooi instrument.

E-HEALTH We hebben samengewerkt met Therapieland bij het tot stand brengen van een E-health ACT programma. Cursisten van ACT Cursus kunnen gebruik maken van een speciale actie. Als onze cursist krijg je korting op een abonnement op het ACT programma. Er zijn zeven modules, die de zes kernprocessen behandelen aan de hand van filmpjes met uitleg en oefeningen. Met een abonnement kun je zoveel cliënten laten meedoen als je wilt. Meer informatie vind je in de folder: Speciaal aanbod ACT pakket. De prijzen zijn inmiddels wel aangepast.

Tim Batink heeft op YouTube een overzicht gemaakt van filmpjes met een ACT-boodschap.

Het copyright en eigendomsrecht van de aangeboden materialen ligt bij ACT cursus of degenen die in de bronvermelding op het materiaal wordt genoemd. Cursisten zijn vrij om de materialen op deze website te gebruiken en delen, mits niet voor commerciële doeleinden en indien de juiste bronvermelding plaatsvindt.