Jacqueline A-Tjak
Jacqueline A-Tjak is BIG-geregistreerd klinisch psycholoog-psychotherapeut en supervisor VGCt. In Nederland is zij de eerste van de drie ACT trainers die door de internationale ACT vereniging (de Association of Contextual and Behavioral Science) als zodanig erkend is*. Zij is gepromoveerd op onderzoek naar de effectiviteit van ACT bij depressie. Vanwege haar verdiensten is zij in 2016 uitgeroepen tot Fellow van de ACBS. Zij is mede-oprichtster van de ACBS-BeNe, waar zij jarenlang een bestuursfunctie heeft vervuld.
Jacqueline heeft een uitgebreide training in ACT gehad. Ze volgde onderwijs en experiëntiële workshops bij o.a. Steven Hayes, Kelly Wilson, Kirk Strosahl, Yvonne Barnes Holmes, Joanne Dahl, Robyn Walser, Russ Harris, Kevin Polk, Frank Bond, Paul Gilbert, Mavis Tsai, Bob Kohlenberg, Jonathan Kanter en Barbara Fredrickson. Deze training en workshops volgde zij o.a. op het internationale ACT congres, dat door haar jaarlijks bezocht wordt. Jacqueline werkt als klinisch psycholoog bij Skils, waar ze onder andere zorg draagt voor de implementatie en uitvoering van ACT. Onder redactie van Jacqueline is in 2015 het boek “Acceptance and Commitment Therapy. Theorie en Praktijk” verschenen. Daarnaast is zij co-auteur van Intervisie met Impact van Annick Seys. In december (2024) verschijnt het Casusboek ACT. Acceptance and Commitment Therapy in de behandelpraktijk onder redactie van Jacqueline, Tim Batink en Roy Thewissen.
Ingrid Postma
Ingrid Postma is BIG-geregistreerd klinisch psycholoog-psychotherapeut en supervisor VGCt.
Ingrid heeft een uitgebreide training in ACT gehad. Ze volgde onderwijs en experiëntiële workshops bij o.a. Steven Hayes, Kelly Wilson, Kirk Strosahl, Yvonne Barnes Holmes, Joanne Dahl, Robyn Walser, Russ Harris, Paul Gilbert, Mavis Tsai, Bob Kohlenberg, Jonathan Kanter en Barbara Fredrickson. Deze training en workshops volgde zij o.a. op het internationale ACT congres, dat door haar regelmatig bezocht wordt. Ingrid werkt als klinisch psycholoog bij Skils, waar ze onder andere zorg draagt voor de implementatie en uitvoering van ACT. Zij is eerste auteur van het hoofdstuk Casusconceptualisatie uit het boek “Acceptance and Commitment Therapy. Theorie en Praktijk“.
* ACT Cursus volgt het beleid van de ACBS inzake de opleiding in ACT : de titel ACT therapeut, ACT trainer of ACT supervisor is niet beschermd en er bestaan geen verplichte of erkende cursussen die opleiden tot een dergelijke titel. De ACBS kiest hiervoor om het open, collegiale en gelijkwaardige karakter van de vereniging te bewaren. De enige uitzondering hierop is het peer review trainer traject. Peer review trainers voltooien een vrijwillig, uitgebreid beoordelingsproces (zie https://contextualscience.org/training_standards), waarin hun kennis en vaardigheden worden beoordeeld en zij een waardenverklaring onderschrijven.