Eéndaagse workshop: Compassie

Datum: zaterdag 24 november 2018
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
LocatieHotel en conferentielandgoed Blooming in Bergen (Noord Holland).
Hotel Blooming is goed bereikbaar per auto en per OV i.c.m. een (OV) fiets.
Kosten: 325 euro, inclusief lunch. Je kunt deze workshop volgen in combinatie met de workshop Waarden op 23 november. Voor het volgen van de combinatie van de twee workshops krijg je korting. Zie de pagina combinatie workshops.

Inhoud: Wanneer schaamte en zelfkritiek de problematiek van clienten in hoge mate beinvloeden, kan het gebruik van compassie en zelfcompassie een waardevolle aanvulling bieden op een (ACT) behandeling. De workshop is gebaseerd op het werk van Paul Gilbert en Russel Kolts.

Doelstelling: Je leert in deze workshop hoe je psychoeducatie kunt geven over de invloed van de evolutie op ons kritische denken. Middels diverse oefeningen leer je compassie en zelfcompassie tot stand te brengen.

Literatuur: Russell Kolts. CFT made simple. Oakland: New Harbinger (216 pagina’s). Hogrefe heeft inmiddels een Nederlandse vertaling uitgegeven. Het boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

De studiebelasting bestaat uit 6 uren aanwezigheid en 24 uren thuisstudie (boek)

Vooropleiding: Cursisten hebben ten minste een basiscursus in de (cognitieve)  gedragstherapie afgerond en ten minste twee dagen een cursus/workshop ACT  gedaan, of beschikken over vergelijkbare kennis en ervaring.

Accreditatie kan worden aangevraagd.

Aanmelden:
Zie pagina Aanmelden.