Eéndaagse workshop: Zelfcompassie

Datum: 25 september 2020
Tijd: 9.45 – 17.15 uur
Locatie: Hotel Wientjes te Zwolle
Kosten: 295 euro, inclusief lunch.

Inhoud: Wanneer schaamte en zelfkritiek de problematiek van cliënten in hoge mate beïnvloeden, kan het gebruik van compassie en zelfcompassie een waardevolle aanvulling bieden op een (ACT) behandeling. Wanneer cliënten sterk gefuseerd zijn met een hardnekkig negatief zelfbeeld kunnen defusie interventies invaliderend werken. In dit geval werkt een focus op zelfcompassie beter. De workshop is gebaseerd op het werk van Paul Gilbert en Russel Kolts. In de workshop wordt ook aandacht besteed aan de therapeutische relatie.

Doelstelling: Je leert in deze workshop hoe je psycho-educatie kunt geven over de invloed van de evolutie op ons kritische denken. Middels diverse oefeningen leer je zelfcompassie tot stand te brengen.

Literatuur: Russell Kolts. CFT made simple. Oakland: New Harbinger (216 pagina’s). Hogrefe heeft  een Nederlandse vertaling uitgegeven: CFT in de praktijk. Het boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

De studiebelasting bestaat uit 6 uren aanwezigheid en 21 uren thuisstudie (boek)

Vooropleiding: Cursisten hebben ten minste een basiscursus in de (cognitieve)  gedragstherapie afgerond en ten minste twee dagen een cursus/workshop ACT  gedaan, of beschikken over vergelijkbare kennis en ervaring. Ze zijn in staat om een functie- en betekenis analyse te maken. Bij twijfel kunt u overleggen via info@actcursus.nl.

Accreditatie is toegekend door de VGCt (6 punten).

Aanmelden:
Zie pagina Aanmelden.