Eéndaagse workshop: waarden, voorbij simpelweg bekrachtigen

Datum:  23 november 2018
Tijd: 9.30 tot 17.15 uur.
Locatie: Hotel en conferentielandgoed Blooming in Bergen (Noord Holland).
Hotel Blooming is goed bereikbaar per auto en per OV i.c.m. een (OV) fiets.
Kosten: 325 euro, inclusief lunch. Je kunt deze workshop volgen in combinatie met de workshop Compassie op 24 november. Voor het volgen van de combinatie van de twee workshops krijg je korting. Zie de pagina combinatie workshops.

Vooropleiding: Cursisten hebben ten minste een basiscursus in de (cognitieve) gedragstherapie afgerond en ten minste twee dagen een cursus/workshop ACT gedaan, of beschikken over vergelijkbare kennis en ervaring.

Inhoud: Waarden zijn van essentieel belang voor de motivatie van cliënten voor behandeling en helpen om een focus van behandeling te kiezen. Het stellen van doelen krijgt verdieping wanneer dezen aan waarden kunnen worden verbonden. In deze workshop wordt ingegaan op de link tussen waarden en RFT, waardoor een geintegreerder beeld kan ontstaan van de verschillende aspecten van werken met waarden. Daarnaast zullen nieuwe interventies worden aangeboden en is er  gelegenheid tot het inbrengen van vragen en casuïstiek.

Doelstelling: begrijpen hoe waarden gelinkt zijn aan de RFT om daardoor gerichter te kunnen interveniëren en interventies goed te laten aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft. Het vergroten van het arsenaal aan beschikbare interventies.

Accreditatie: Het NIP heeft 6 punten toegekend  in het kader van nascholing voor eerste lijnspsychologen. De VGCt heeft 6 punten toegekend voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers. De FGzPt heeft 3 punten toegekend voor klinisch (neuro-)psychologen.

Literatuur:
Boek (aan te schaffen) Dahl, J.C., Plumb, J.., Stewart I. en Lundgren T. (2009) The Art & Science of Valuing in Psychotherapy. Oakland: New Harbinger Publications Inc.

De studiebelasting bestaat uit 6 uren aanwezigheid en 20 uren thuisstudie (boek)

Voor aanmelding : zie pagina Aanmelden. Het is mogelijk deze workshop te volgen in combinatie met onze workshop (Zelf)compassie op 24 november. De combinatie wordt met korting aangeboden. Zie de pagina Combinatie workshops.

Aanmelden is nog mogelijk!

Er bestaat een mogelijkheid om op eigen kosten te overnachten in het Bloominghotel. U kunt hierover contact opnemen met www.blooming-hotels.com.