Eendaagse workshop: Taal als therapeutisch instrument. Workshop Relational Frame Theory

Datum:  Deze cursus wordt in 2017 niet meer aangeboden
Tijd: 09.30 – 17.15 uur
Locatie: Hotel en conferentielandgoed Blooming in Bergen (Noord Holland).
Hotel en conferentielandgoed Blooming in Bergen


Inhoud: De tijd dat de Relational Frame Theory alleen voor nerds interessant was zijn voorbij. Inmiddels kun je RFT gebruiken om de werking van interventies beter te begrijpen en effectiever te maken. We gaan dieper in op de theorie en illustreren dit aan de hand van oefeningen, die je ook in de praktijk kunt gebruiken.

Doelstelling: Deze workshop frist je kennis over de theorie van Relational Framing op en laat je de praktische toepassingen in (ACT) behandelingen zien, zodat je beter zicht krijgt op hoe (ACT)interventies en RFT samenhangen.

Kosten: 325 euro, inclusief lunch.

Literatuur:
Törneke N. (2010) Learning RFT. Oakland: Context Press, New Harbinger Publications. Hoofdstuk 1 t/m 4, 81 pagina’s.
A-Tjak J. (2009) Acceptance and Commitment Therapy: hoe nieuw taalgebruik kan bijdragen aan een rijker leven. Psychopraxis, 11 (4) 124-130.
A-Tjak, J., Baldé, P. en Kleen, M. (2011). Skinner is dood, lang leve Skinner. Een contextuele benadering van taal en cognitie. Gedragstherapie, 44, 130-136.

De studiebelasting bestaat uit 6 uren aanwezigheid. Uren thuisstudie: 10 (literatuur).

Vooropleiding: Kennis van operante conditionering/functie-analyses uit de gedragstherapie en kennis van de zes kernprocessen uit ACT.

Accreditatie wordt bij voldoende belangstelling aangevraagd.

Aanmelden: zie pagina Aanmelden.

Er bestaat een mogelijkheid om op eigen kosten te overnachten in het Bloominghotel. U kunt hierover contact opnemen met www.blooming-hotels.com.